Чорногорія. Перші враження (+slideshow)

Автор: Костянтин Приходько

Побувавши цього літа в Чорногорії, можу сказати, що це країна в якій хочеться залишитися назавжди!

Без перебільшень можу сказати, що  там чудово. Є і море, і гори, і озера, і річки. А ще дуже гарні будиночки і добрі люди. Навколо все дуже чисто і затишно.

Лише в полуденний час сієсти на вулиці дуже спекотно. Тож треба наслідувати самих чорногорців. Вони або відпочивають вдома з кондиціонером, або сидять по численним кафе, потягуючи каву чи прохолодні напої.

Їдучи в Чорногорію не обов’язково обирати готель з повним харчуванням. Особливо тим, хто збирається кататися по всій країні. Вона дуже маленька і за день можна встигнути її перетнути  з краю в край. А харчуватися можна в кафе і ресторанах, які є на кожному кроці.

Ціни в усіх рестораціях приблизно однакові. Ближче до моря вищі хіба на 10 відсотків. Приблизно 5 євро вистачить на нормальний обід. Але порції великі і все доїсти вдається рідко. В такому випадку можна попросити офіціанта впакувати обід з собою. Тож із цим у Чорногорії проблем нема. Практично всі офіціанти говорять на російській. А ще більше на англійській.

В Чорногорії окремої уваги заслуговує звичайно ж море. Воно дуже чисте, реально блакитного кольору. Пляжі бувають різні. І піщані, і галькові, і просто скелі. Скрізь вільний доступ. Всі обладнані кабінками для перевдягання, душами з прісною водою, туалетами. Вдень звичайно людей дуже багато, тому краще там бувати зранку і ввечері.

Крім пляжного відпочинку, в Чорногорії є купа екскурсійних програм. Можу сказати, що ціни на екскурсії нижчі, ніж в Криму. А сервіс незрівнянно вищий. Можна і самому поїхати в якесь містечко на рейсовому автобусі. Для тих хто має водійські права є купа офісів по здачі авто в прокат.

Одним словом, класна країна Чорногорія. Я б там жив!

клікніть по фотках: це – слайдшоу !

Опубліковано у Чорногорія | Теґи: , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.