Шрі-Ланка: очима українського туриста

Автор: Костянтин Приходько

Шрі-Ланка – це країна, в якій усе зовсім не так як у нас. Особливо, якщо потрапляєш туди в лютому місяці. Коли в нас був мороз і купа снігу, то в них – спека +30 і надзвичайно теплий океан.

Коли ми вранці вийшли з аеропорту після 9-годинного перельоту на вулицю, то відчули легкий шок, який, щоправда, дуже швидко минув. Навколо все навпаки.

У приміщенні прохолодно, а на вулиці жарко. По дорозі їздять в протилежній бік, бо рух лівосторонній. По дорогах усі ганяють з неймовірними швидкостями. Крім автомобілів і автобусів, паралельно по шосе рухаються тук-туки, корови, люди. Все гудить, шум неймовірний. Одним словом, весело!

Навколо ростуть кокоси, банани і ще купа інших невідомих нам дерев. На ринку море різних екзотичних фруктів. Ціни звичайно дуже низькі. Банани, наприклад, продають починаючи від 40 рупій (100 рупій = 7 грн) за кг. Ананаси продають поштучно. Приблизно по 100-150 рупій. В залежності від розмірів.

Ще продають папайю, манго, а якщо пощастить, то натрапите на маракуйю і лонган. Правда наших назв місцеві не завжди розуміють, тому, якщо хочете спробувати різні фрукти, то заздалегідь підготуйтеся, вивчіть назви на англійській і надрукуйте фото бажаного фрукту. Дуріана не зустріли, був не сезон. Їжа завжди дуже гостра. Особливо вулична.

Дуже багато людей (особливо молодь) говорять англійською. Російською майже ніхто не розмовляє. Побережжя океану дуже велике і практично порожнє. Купа місця. Пляжі переважно піщані і тягнуться кудись за горизонт.

У глибині острову теж дуже багато цікавинок. Старі ланкійські міста, прохолодні гори з чайними плантаціями і водоспадами, найбільші буддійські храми і монастирі, національні парки.

Хоча на самому узбережжі океану теж доволі цікаво. Крім пляжу є старі прибережні фортові споруди, що їх ще будували європейці. Ще є маяки, річки.

Дуже весела залізниця проходить практично по лінії узбережжя. І з вікна часто видно океан.

Кататися на рейсових автобусах теж дуже цікаво і весело.

Дещо незвично, бо навколо завжди купа людей, дуже шумно. Але люди дуже добрі. Коли йдеш по вулиці всі вибігають махати руками і кричати «Хеллоу».

Ще варто зауважити, що сонце заходить десь о 7-й вечора і стає дуже різко темно. Це особливість екваторіальних широт.

Відвідати таку країну як Шрі-Ланка – це потрапити в зовсім інший світ. Перебуваючи там, навіть не віриться, що десь в Україні буває зима і мороз.

Опубліковано у Екскурсії, Курорти, Шрі-Ланка | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.
  • Олена

    Цікаво, якою авіакомпанією користувалися для перельоту? Летіли до Коломбо? Шукаю бюджетний варіант для подорожі…

    • Kostya Prihodko

      Летіли компанією WindRose. До Коломбо. Це єдиний міжнародний аеропорт на острові. Квитки купували не самі, а в пакеті з туром, тож наскільки бюджетно не знаю. В лютому 13 року це здається була єдина компанія, яка літала в Коломбо з Києва.