Коростень: столиця древлянського краю

Мал – вождь древніх древлян

Коростень – чудове місто.

Після минулого вікенду ми повернулись з цього міста на Житомирщині, сповнені приємних вражень від батьківщини мого хорошого друга і столиці древлянського краю.

Рекомендую відвідати:

Парк Островського

Скульптура справа – княгиня Ольга. Мій друг не розуміє такого задуму – ” вона свого часу нам Коростень спалила, а ми їй пам’ятник поставили…” Нагадаємо, що древляни перед цим стратили її чоловіка – князя Ігора за надмірний фіскальний тиск на завойоване плем’я.

А це – легендарний древлянський князь Мал. Кажуть, що саме від нього походить назва іншого житомирського містечка Малина:

Під горою знаходиться командний пункт “Скеля” – засекречений воєнний об’єкт, якого нема на жодній воєнній карті. У вирубаних в граніті лабіринтах організували чудові екскпозиції на військову тематику.

Природа теж прекрасна – річка Уж (кол.Уша – що по-стародревлянськи “вода”: ) проривається каскадами через магматичні скелі – виходи кристалічного щита.

А так виглядає Ушиця на околицях міста Коростень:

А ще, коростенці полюбляють скульптури в центрі міста.Діапазон широкий.Від Покрови Божої Матері – берегині міста…
… до дерунів – традиційних древлянських картопляників:)

Більше фото Коростеня

командний пункт “Скеля”

Опубліковано у Житомирська область, Путівник по Україні | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.