Краків: місто польських королів. Вавельський замок

Кілька днів тому вперше відвідав Краків завдяки науковій конференції.

Передчуття вражень від цього багатого в усіх планах міста переповнювало душу протягом довгих годин дороги та долання європейського кордону.

Попри туман і холодний вітер, Краків не підвів моїх сподівань.

Замок Вавель, площа Ринок, стародавні бруківчаті вулички, десятки скульптур та костелів, сотні будинків та кавярень – все це закарбувалось у пам’яті на довгі літа…

  Через таку браму, кожен охочий може ввійти в королівський замок зі старого міста
 
 Одна з численних краківських легенд стверджує, що в печері під вавельським замком в давнину жив дракон, який полюбляв смачненьких дівчат. Мешканці міста безуспішно боролись з монстром, аж поки не знайшовся коваль-хитрун, що скормив падлюці стадо зарізаних овець, напічканих сіллю. Змій-Горинич після такої трапези настільки мучився від спраги, що виліз з печери, і пив воду з Вісли аж поки не … луснув.
 Як бачимо, мешканці Кракова настільки скучають за монстром, що встановили його металічну копію, яка кожні 5 хвилин плюється вогнем при виході з печери…
 
 У Вавельському замку ключовою спорудою є готичний кафедральний собор Вацлава та Станіслава, в якому відбувались урочисті коронації польських монархів. В соборі, в якому заборонено фотографувати зберігаються коштовні саркофаги, яких покоїться більшість королів Польщі, серед яких Владислав Ягайло, Ядвіга, Владислав Локетек, Сигизмунд Старий, Сигизмунд Август тощо..
 
 А ось і дворик королівського палацу в стилі ренесанс
 
 Оздоблення арки королівських воріт, при вході в палац

Просмотреть Вавель. Вавельский замок на карте большего размера

Детальна екскурсія по Вавельському замку на сайті www.krakow.ru

Опубліковано у Екскурсії, Польща | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.