10 способів гаяти час у Львові

Як і обіцяв раніше, ділюся фотками весняного Львова, яким ми його побачили напередодні святкування дня Міста.

  Львів на цей раз приніс несподівані враження

По-перше, у нас з дружиною було купа вільного часу – повний світловий день з 9.00 до 22.00. А більшість місць були знайомі з численних попередніх поїздок. Тому вперше зіткнулись з проблемою як ефективно згаяти ці години.

Раніше, коли був дефіцит часу і орендоване місце перебування,  навіть в голову не приходило, що Львова може виявитись забагато…

По-друге, вразила маса туристів і підвищений рівень цін в порівнянні з жовтнем минулого року. Львів став українською Меккою для екскурсантів. На вулицях особливо багато поляків і росіян. Та й українців зі східних мегаполісів вистачає. Справжній туристичний бум. Радію за місцеву економіку, однак атмосфера вистояної старовини потихеньку випаровується… Львів спіткала доля Праги з точки зору нестримної туристичної навали.

Отож, рекомендую відвідувати і фоткати місто Лева рано вранці, а ближче до обіду вибиратись в навколишні замки “Золотої підкови”.

Однак, якщо вас, як і нас, занесло у Львів, і є вакуум часу для заповнення, пропоную такі можливо уже “попсові” варіанти:

1. Вивчати націонал-патріотичну специфіку, якою дихає місто, не зважаючи на жоден політичний клімат

 

2. Спостерігати за дощем, попиваючи сливянку чи каву на мяких стареньких канапах кавярні “Кабінет” в приміщенні Просвіти. І якщо пощастить, спостерігати за дощем, заливаючим середмістя

 

3. Завітати до “Дзиги” – арт-серця сучасного мистецтва Львова. Послухати імпровізації піаніста під хід німого кіно. Подивитись галерею.

4. Завітати до художньою галереї в оздобленому зсередини шовком палаці Потоцьких з західноєвропейським живописом 16-19 ст. – тут представлен чудові роботи іменитих нідерландських, іспанських, італійських, німецьких, французьких майстрів.
Жаль, від єдиної картини Гойї “Маха на балконі” довелось знайти лише табличку з назвою…
Однак порадувала римська безголова статуя Марса ІІ ст. н.ери, витягнута свого часу директором музею зі сміттєвої ями колишнього панського палацу на території Львівщини.
5. Знайти дивний готичний будинок. Підказка – це в районі костелів св.Лазаря та будинку органної музики, що теж був колись костелом з рідкісними елементами ар-нуово…
6. В “-надцятий” раз забрести на площу Ринок.
7. Залізти на вежу ратуші! Нафоткати стандартних листівкових світлин!!!
8. Обійти всі кам’яниці з книгою, де написана історія кожної з них…
9. Відчуваючи втому в ногах, сісти на перший ліпший трамвай і кататись з однієї кінцевої до іншої…
Це супер вихід, якщо шлунок уже не ведеться на принади шостої чи сьомої кавярні чи піццерії.. А сидіти-то хочеться!!
10. Попрощатись з призахідним Львовом і валити знову додому, на схід…
Опубліковано у Екскурсії, Львівська область, Путівник по Україні | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.